¿Quienes somos?

PP Begues

Revistas en papel

Contacte con nosotros

Línea directa con todos los ciudadanos de Begues

Teléfono:633387774

Contacto por correo electrónico

Newsletter

De nou uns pressupostos paralitzants i decebedors Ampliar

Presentem una proposta per ajudar a famílies necessitades

Actualment en el nostre municipi existeixen persones i famílies amb greus problemes econòmics que desemboquen , irremediablement, en problemes socials. 

Más detalles

José García

Com que l’Ajuntament és l’Administració més propera al ciutadà,  aquestes famílies s’adrecen al Departament de Serveis Socials per mirar de trobar ajuts. Els recursos destinats, per part de l’Ajuntament,  a atendre aquestes necessitats són escassos i no solucionen els problemes dels ciutadans  que es troben sense poder pagar el seu habitatge, encara que sigui habitatge  social i que a més a més tenen greus problemes de manca d'aliments.

Els ajuts econòmics destinats a ajudar a sol·licitants per part dels Serveis Socials locals, en molts casos, arriben a més de 2.000 € destinats a satisfer lloguers i pagar els subministraments d’aigua i llum.

Ja que la crisi econòmica  a fet que les entitats bancàries esdevinguin las majors propietàries d’habitatge i que la major part d’aquestes vivendes estiguin desocupades, al nostre municipi de Begues hi ha molts immobles d'aquetes característiques. És per això que el PP va presentar en el ple d'octubre la següent proposta:

“Que s’iniciïn negociacions amb totes les entitats bancàries amb immobles desocupats   per  que es lloguin a famílies i persones que ho necessitin. Els lloguers pactats es podrien xifrar en el 25% dels ingressos familiars. D’aquesta manera es deixa marge per poder fer front a les despeses dels subministraments bàsics, agua i llum. Les entitats bancàries rebrien uns ingressos que ara no tenen. En contrapartida l’Ajuntament hauria d’oferir alliberar les entitats propietàries dels immobles del pagament dels impostos municipals: un pis de Begues paga una mitjana de 800 € anuals per impostos.  

Si tenim en compte que els ajuts que atorguen els Serveis Socials a persones i famílies amb problemes  està al voltant dels 2.000 €, encara el balanç surt positiu per les arques municipals.

També  demanem que es negocií amb l’Agència d’Habitatge de la Generalitat per aconseguir rebaixes en el preus de lloguer de vivendes socials. D’aquesta manera s’adequaran els lloguers als mitjans econòmics dels usuaris i a les circumstàncies actuals. “Cap grup va donar el seu suport a aquesta proposta.

 

Representamos la nueva realidad de Begues


Si nos da su confianza no le decepcionaremos

Novedades

» no hay novedades en este momento